ablatie

Onregelmatige en verkeerde hartslag

Bij een afwijking in het prikkelgeleidingssysteem is het mogelijk dat er een ablatie plaats vindt. De cellen die verkeerde prikkels genereren worden dan weggebrand, deze succesvolle behandeling wordt steeds vaker toegepast. Wanneer de behandeling niet in een keer werkt dan wordt deze meerdere malen uitgevoerd. Via de lies wordt er een katheter ingebracht, dan kan men zien waar de problemen zich precies bevinden. Is de locatie achterhaald van de problemen dan worden de weefsels via een elektrode weggebrand.  

ablatie

Onder narcose wordt de ingreep uitgevoerd 

De ingrepen worden altijd onder algehele narcose gedaan, door het gebruik van de medicijnen voel je niks van de ablatie. Bij heel veel gevallen kan het de hartritme problemen genezen of verminderen. Na de behandeling komen de klachten ook meestal niet meer terug, maar bij boezemfibrilleren kan de ablatie pas na enkele weken werkzaam zijn. In spaarzame gevallen moet de behandeling meerdere keren uitgevoerd worden. Na de behandeling bij Helios klinieken word je korte tijd in de gaten gehouden en moet je enige tijd rusten. 

ablatie

Na een behandeling 

Wanneer je weer op de afdeling komt na de ablatie wordt er een ECG gemaakt, tevens wordt de bloeddruk gemeten, de hartslag en wordt het gevoel gecontroleerd. Als alles goed is kun je de Helios kliniek de volgende dag alweer verlaten, de dagelijkse werkzaamheden kun je weer hervatten. Al is het natuurlijk wel verstandig om even rustig aan te doen de eerste tijd na de behandeling. Ook autorijden is een week niet verstandig, heb je zwaar werk dan moet je even rust houden. Heb je fysiek geen zwaar werk dan kun je in veel gevallen na twee dagen je werkzaamheden weer hervatten en aan het werk gaan.